Marrokkaanse gehaktballetjes  (BBQ vlees recept)

Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 10 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

1 ei
1 mespuntje chilipoeder
3 tl. paprikapoeder
1 ui
1 takje verse munt
1 tl. kaneelpoeder
1 tl. komijnpoeder
2 tenen knoflook
verse koriander
zout
lamsgehakt


Bereidingswijze

1 Neem een diepe kom en doe hierin het ei. Hak daarna de ui en de knoflook fijn, de knoflook natuurlijk fijner dan de ui.
2 Doe de ui en de knoflook bij het ei en voeg daarna het paprikapoeder, het komijnpoeder, het chilipoeder, de kaneel en uiteindelijk een snufje zout toe.
3 Hak de verse munt en de verse koriander fijn en doe deze bij het mengsel. Neem van de munt ongeveer 10 blaadjes, de koriander mag iets meer zijn.
4 Meng uiteindelijk het gehakt door het mengsel en meng alles heel goed door. Maak nu met de hand rolletjes of kleine balletjes van het gehakt. Om ze gelijk gaar te krijgen op de barbecue kun je ze het beste even dik maken, ongeveer 2 centimeter is prima.
5 Rooster de balletjes op een hete bbq in een kleine 10 minuten gaar!


Voor dit barbecue gerecht moet je wel van kruidig houden. Heerlijk voor een warme zomeravond!


EET SMAKELIJK!

Ga terug naar het overzicht met alle barbecuerecepten.

Back to top
  Loading...