Saltimbocca van het spit (op de bbq)

Voorbereidingstijd 20 minuten Kooktijd 20 minuten Porties 4 personen

Ingrediënten

8 dunne varkenslapjes van 100 gram
8 plakjes doorregen spek
1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
3 el geraspte Parmezaanse kaas
8 blaadjes salie
2 el olijfolie
basilicum
zwarte olijven om mee te garneren
peper
zout


Bereidingswijze

1 De varkenslapjes wassen, droogdeppen en inwrijven met zout, peper en kruiden. 
2 De varkenslapjes op het aanrecht uitrollen en ieder lapje beleggen met een plakje doorregen spek.  
3 De salieblaadjes voorzichtig wassen en droogdeppen. Ieder plakje spek beleggen met een salieblaadje. 
4 Vervolgens met Parmezaanse kaas bestrooien en de lapjes dubbelvouwen. 
5 Op iedere spies 2 varkenslapjes rijgen, met olijfolie invetten en aan alle kanten ca. 10 minuten roosteren op de barbecue.
6 De Saltimbocca garneren met basilicum en zwarte olijven en serveren.


Met dit barbecue gerecht waan je je in Italië zelf!


Buon appetito!

Ga terug naar het overzicht met alle barbecuerecepten.

Back to top
  Loading...