Voorbereidingstijd |
20 minuten |
Kooktijd |
20 minuten |
Porties |
4 personen |
Ingrediënten
8 |
dunne varkenslapjes van 100 gram |
8 |
plakjes doorregen spek |
1 |
tl gedroogde Italiaanse kruiden |
3 |
el geraspte Parmezaanse kaas |
|
zwarte olijven om mee te garneren |
Bereidingswijze
1 |
De varkenslapjes wassen, droogdeppen en inwrijven met zout, peper en kruiden. |
2 |
De varkenslapjes op het aanrecht uitrollen en ieder lapje
beleggen met een plakje doorregen spek. |
3 |
De salieblaadjes voorzichtig wassen en droogdeppen. Ieder plakje spek beleggen met een salieblaadje. |
4 |
Vervolgens met Parmezaanse kaas bestrooien en de lapjes dubbelvouwen. |
5 |
Op iedere spies 2 varkenslapjes rijgen, met olijfolie invetten en aan alle kanten ca. 10 minuten roosteren op de
barbecue. |
6 |
De Saltimbocca garneren met basilicum en zwarte olijven en
serveren. |
Met dit barbecue gerecht waan je je in Italië zelf!
Buon appetito!