Televisiewinkel gaat verder als PlatteTV!
Ga naar PlatteTV.nl >

Steaks met Avocado en Mais Salsa (barbecue recept)

Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 25 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

4 grote steaks (8 oz.)
1 theelepel paprika poeder
½ theelepel chili poeder
½ theelepel knoflook poeder
½ theelepel zout
1/4 theelepel oregano


Ingredienten voor de salsa

Extra virgin olijfolie
1 teen knoflook (geperst)
2 maïskolven
1 avocado (in kleine stukjes gesneden
1 teen knoflook (geperst)
1/4 kopje vers gehakte basilicum
6 lente uien (fijn gehakt) - alleen witte & lichtgroene deel
3 eetlepel citroensap
1/4 theelepel zout
1/4 theelepel peper


Salsa maken
1 Smeer de maïskolven in met olie en grill voor circa 10-15 minuten op de barbecue, totdat ze zacht en mals zijn. Keer herhaaldelijk!
2 Laat afkoelen en verwijder de maïskorrels van de kolf en plaats deze in een schaal.
3 Schraap vervolgens met de achterkant van een mes over de kolf en 'pers' zoveel mogelijk 'melk' uit de kolf. Voeg toe aan de schaal met maïskorrels.
4 Neem de helft van de maïskorrels en pureer deze samen met de knoflook en de citroensap en voeg de puree toe aan de rest van de maïs korrels. Voeg de avocado blokjes, lente uien, basilicum, zout, peper en een scheutje olijfolie toe en mix alles door elkaar. De Salsa is klaar!


Bereidingswijze steaks
1 Haal de steaks circa 20 – 30 minuten voor het bereiden uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.
2 Mix de paprika poeder, chili poeder, knoflook poeder, zout en gedroogde oregano door elkaar.
Smeer de steaks voorzichtig - aan beide kanten - in met de olijfolie en marineer ze met de net bereide mix.
3 Gril de steaks vervolgens op hoog vuur voor circa 8 - 10 minuten tot ze medium rare zijn (draai de filets tussendoor om).
4 Haal de steaks van het vuur en laat ze vervolgens voor – circa 3 – 5 minuten – rusten op een indirecte hittebron. 
5 Let de steaks op een bord en voeg de salsa toe. Serveer uit!

EET SMAKELIJK!

Ga terug naar het overzicht met alle barbecuerecepten.

Back to top
  Loading...