Beef tenderloin (barbeque recept)

Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 40 minuten
Porties 8-10 personen

Ingrediënten

1 tenderloin steak (circa 3 - 4 pond)
1 bol knoflook
3 eetlepels olijfolie
1 theelepel olijfolie
3 theelepels (rode) peper korrels (heel)
2 eetlepels verse rozemarijn (gehakt)
2 theelepels zout
1/2 theelepel vers gemalen peper


Marinade maken
1 Snij de punt van de knoflookbol zodat de knoflooktenen zichtbaar zijn en verwijder de 'papieren' buitenkant. 
2 Leg de knoflookbol op een stuk aluminiumfolie, besprenkel de bol met 1 theelepel olijfolie. Vouw de aluminiumfolie dicht, maar laat wat ruimte aan alle kanten van de bol zodat de bol kan gaarstomen.
3 Leg het pakket op de barbecue en laat in circa 30 - 45 minuten gaar stomen, totdat de knoflook zacht is. Verwijder het pakket van de gril en laat het afkoelen
4 Pers de zachte knoflook uit de tenen en doe in een kom. Voeg de 3 eetlepels olijfolie toe en mix het geheel tot een dikke pasta.


Bereidingswijze steaks
1 Haal de tenderloin circa 20 – 30 minuten voor het bereiden uit de koelkast en laat het vlees op kamertemperatuur komen.
2 Maak de tenderloin schoon en verwijder overtollig vet. 
3 Smeer de 'rollade' rondom in met de knoflook pasta. .
4 Mix de peperkorrels, rozemarijn, zout en peper in een kleine kom en smeer over de boven- en zijkanten van de tenderloin steak.
5 Leg de tenderloin op de barbecue en gril vervolgens op indirect vuur voor circa 30-40 minuten tot ze medium rare is..
6 Haal het vlees van het vuur en laat ze vervolgens 5 – 10 minuten rusten.
7 Snij de tenderloin vervolgens in plakken en serveer.

EET SMAKELIJK!

Ga terug naar het overzicht met alle barbecuerecepten.

Back to top
  Loading...