
Voorbereidingstijd |
10 minuten |
Kooktijd |
40 minuten |
Porties |
8-10 personen |
Ingrediënten
1 |
tenderloin steak (circa 3 - 4 pond) |
1 |
bol knoflook |
3 |
eetlepels olijfolie |
1 |
theelepel olijfolie |
3 |
theelepels (rode) peper korrels (heel) |
2 |
eetlepels verse rozemarijn (gehakt) |
2 |
theelepels zout |
1/2 |
theelepel vers gemalen peper |
Marinade maken
1 |
Snij de punt van de knoflookbol
zodat de knoflooktenen zichtbaar zijn en verwijder de 'papieren'
buitenkant. |
2 |
Leg de knoflookbol op een stuk
aluminiumfolie, besprenkel de bol met 1 theelepel olijfolie. Vouw de
aluminiumfolie dicht, maar laat wat ruimte aan alle kanten van de bol
zodat de bol kan gaarstomen. |
3 |
Leg het pakket op de barbecue en
laat in circa 30 - 45 minuten gaar stomen, totdat de knoflook zacht is.
Verwijder het pakket van de gril en laat het afkoelen |
4 |
Pers de zachte knoflook uit de
tenen en doe in een kom. Voeg de 3 eetlepels olijfolie toe en mix het
geheel tot een dikke pasta. |
Bereidingswijze steaks
1 |
Haal de tenderloin circa 20 – 30 minuten voor het bereiden uit de koelkast en
laat het vlees op kamertemperatuur komen. |
2 |
Maak de tenderloin schoon en
verwijder overtollig vet. |
3 |
Smeer de 'rollade' rondom in met
de knoflook pasta. . |
4 |
Mix de peperkorrels, rozemarijn, zout en peper in een kleine kom en smeer over
de boven- en zijkanten van de tenderloin steak. |
5 |
Leg de tenderloin op de barbecue en gril vervolgens op indirect vuur voor circa
30-40 minuten tot ze medium rare is.. |
6 |
Haal het vlees van het vuur en laat ze vervolgens 5 – 10 minuten rusten. |
7 |
Snij de tenderloin vervolgens in plakken en serveer. |
EET SMAKELIJK!
Ga terug naar het overzicht met alle barbecuerecepten.