Ingrediënten
* |
4 hertenbiefstukken van ± 300 g |
* |
24 plakjes spek |
* |
2 theelepels balsamico azijn |
* |
60 ml olijfolie |
* |
8 takjes verse rozemarijn |
* |
zout en versgemalen zwarte peper |
Bereidingswijze
1 |
Meng de balsamico en de 30 ml olijfolie in een kom. |
2 |
Snij de hertenbiefstukken in 6 blokken ieder en meng met de
balsamico en olie. |
3 |
Maak de rozemarijn takjes schoon en verwijder de onderste
naaldjes (ca. 5 cm). Knip het uiteinde van het takje in een punt zodat het
als spies kan dienen en hak de verwijderde naaldjes heel fijn |
4 |
Neem de plakken spek en bestrijk met olie. |
5 |
Strooi er de fijngehakte naaldjes op en leg er een blokje
hertenbiefstuk op. |
6 |
Rol de biefstuk in het spek en prik op een rozemarijntakje.
herhaal dit met alle blokjes hertenbiefstuk en prik aan iedere rozemarijn
tak circa 3 in spek ingerolde blokjes biefstuk. |
7 |
Bestrijk alles nu met de overgebleven olie en leg op de
barbecue. Draai regelmatig om zodat ze niet verbranden. |
EET SMAKELIJK!
Ga terug naar het overzicht met alle barbecuerecepten.