Televisiewinkel gaat verder als PlatteTV!
Ga naar PlatteTV.nl >

TERMEN UITGELEGD: LGAlle technologische vernieuwingen bijhouden is tegenwoordig bijna niet te doen. En alle verschillende begrippen die alle merken hanteren maakt het heus niet makkelijker. Welke eigenschappen heeft die ene LG TV? Wat is ColorPrime Plus? Zomaar een paar vragen die je hebt tijdens het uitzoeken van een nieuwe TV. Wordt het deze keer een LG OLED of een UHD TV? Op deze pagina leggen we de verschillende termen en begrippen uit van LG. Staat de technologie die je zoekt hier niet tussen? Kijk dan op de pagina met alle TV-begrippen voor meer informatie. Hopelijk kun je hier vinden wat je zoekt en heb je binnenkort de perfecte TV in jouw woonkamer staan!

OLED

LG OLED is een speciale tak van TV's. OLED maakt gebruikt van zelfoplichtende pixels die individueel aan/uitgeschakeld kunnen worden. We hebben een live webinar gehouden over OLED met een LG Expert, bekijk de video voor de meeste informatie.

Ultra Luminance

De resterende stroom van de donkere delen wordt naar de lichtere delen gestuurd om het contrast te verbeteren.

HDR Super

HDR staat voor High Dynamic Range. HDR Super van LG ondersteunt HDR 10 en Dolby Vision. Voor meer informatie over HDR kun je dit interessante artikel lezen.

IPS 4K Quantum Display

LG biedt met de IPS 4K Quantum Display een display vol met nano-kristallen (quantum dots). Deze kristallen stralen per stuk een eigen kleur uit, geel, blauw of  rood, en hierdoor worden alle kleuren levensecht.

ColorPrime Plus

ColorPrime Plus biedt een extra uitgebreid kleurenbereik en zorgt dus voor zeer levendige beelden.

Billion Rich Colors

De kleuren van een LG TV met Billion Rich Colors worden in een breder spectrum verdeeld. Het resultaat? Een 64-voudige toename in kleurverrijking!

LG webOS smart TV
webOS biedt je eenvoudige toegang tot jouw favoriete entertainment. Met de LG Magic Remote bedien je jouw tv op de makkelijkste manier mogelijk, je hoeft alleen maar te wijzen en te klikken. De LG content store biedt je een groot aanbod aan smart TV apps. Wat voor entertainment je ook zoekt, webOS heeft het.
Nano Cell Display

De Nano Cell Display technologie verbetert de consistentie van kleuren buiten de as en zorgt dat je je nooit meer zorgen hoeft te maken over verkleuringen als gevolg van je kijkhoek. De Nano Cell technologie maximaliseert de kleurkwaliteit van het scherm direct in de TV zelf.

Advanced Local Dimming

Met Advanced Local Dimming kunt u de achtergrondverlichting van uw LED-televisie aanpassen om het contrast en de kleur te verbeteren tijdens donkere scènes.

Perfect Master Engine

De Perfect Mastering Engine optimaliseert de instellingen van de tv om de beeldkwaliteit op premiumniveau te verbeteren en kan ook SD, HD of Full HD-inhoud tot bijna 4K kwaliteit vergroten.

Pixel Dimming

Pixel Dimming is een hele nieuwe display technologie alleen mogelijk in OLED. Doordat elke pixel licht opwekt en zelfstandig aan en uit zet, krijg je een nog nooit eerder gezien zwart niveau, zelfs in donkere scenes. Ook verbetert het de diepte en vitaliteit van de kleuren door de gedetailleerde expressie van elk pixel.

Miracast

Met behulp van Miracast kunnen verschillende multimedia apparaten draadloos worden verbonden worden. Zo kan bijvoorbeeld het beeld van een mobiele telefoon overgenomen worden op de televisie en het beeld van een televisie worden overgenomen op een mobiele telefoon. Om Miracast te gebruiken moeten beide multimedia apparaten Miracast ondersteunen.

Virtual Surround plus

Virtual Surround Plus verbetert de surround sound geluidskwaliteit en biedt een uitstekende luisterervaring. Door deze optimale geluidservaring beleef je de beelden die je bekijkt intenser.

Back to top
  Loading...