Televisiewinkel gaat verder als PlatteTV!
Ga naar PlatteTV.nl >

TERMEN UITGELEGD: Philips

Samsung termen

Al die technologische ontwikkelingen zijn niet eenvoudig bij te houden voor de doorsnee consument. Alle merken gebruiken ook veel verschillende begrippen, wat het besluit er niet makkelijker op maakt. Want welke TV koop je? Op deze pagina helpen we je een beetje door de termen die Philips gebruikt uit te leggen. Zo kun je de juiste keuze maken als het gaat om jouw nieuwe TV! Staat het begrip dat je zoekt hier niet tussen? Kijk dan op de pagina met alle TV-begrippen (zoals HDR en UHD). Hopelijk kun je hier vinden wat je nodig hebt.

Ambilight

Ambilight voegt een nieuwe dimensie toe aan jouw TV, dankzij LED-verlichting worden de kleuren van het scherm op de muur geprojecteerd. Bij tweezijdig Ambilight is de TV voorzien van intelligente LED-verlichting aan de zijkanten. Bij driezijdig Ambilight is de bovenkant toegevoegd en bij vierzijdig zie je ook via de onderzijde de spectaculaire verlichting. Door Ambilight lijkt je Philips TV groter en beleef je series en films intenser.

AmibiLux

De nieuwste technologie bij Philips is AmbiLux. De LED's zijn vervangen voor microprojectoren. Die projectoren laten jou de grootste, helderste en geavanceerdste Ambilight-halo ooit zien. Naast kleuren toont AmbiLux ook de beweging naadloos op de muur, dan zit je dus écht in de actie.

Perfect Natural Motion

Deze technologie van Philips is een standaard voor het meten vanade helderheid van bewegende beelden. Door Perfect Natural Motion worden snel bewegende beelden geoptimaliseerd op het gebied van scherpte. Daarnaast wordt iedere scène met vloeiender door de bewegingstrillingen te verwijderen.

Micro Dimming

Er zijn verschillende typen Micro Dimming. Micro Dimming Pro verhoogt het contrast door rekening te houden met het omgevingslicht. Een slimme sensor meet het licht in de kamer en past hierop de achtergrondverlichting aan op de TV. Micro Dimming Premium zorgt voor diepere zwartwaarden en een hoger contrast dankzij 144 segmenten in de achtergrondverlichting. Deze segmenten zijn individueel aan te passen voor de TV en zo wordt de optimale contrast waarde gecreëerd.

MultiRoom Client en Server

Meerdere Philips televisies in huis? Je kunt eenvoudig een thuisnetwerk maken met de MultiRoom mogelijkheid. Verbind een Server televisie met één of meerdere Client televisies en je kunt vanuit de Server-TV digitale uitzendingen en opnamen sturen naar de Client-TV. En dat allemaal zonder kabels en gedoe!

SimplyShare

Connectiviteit is volgens Philips in de eerste plaats communicatie. En dankzij SimplyShare kunnen al jouw wifi-compatibele systemen communiceren met jouw Philips TV voorzien van SimplyShare. Je kunt zo foto's, afbeeldingen en video's tonen op jouw TV-scherm via de wifi. En uiteraard kun je ook content vanaf internet via jouw smartphone, tablet of laptop doorsturen naar de Smart TV.

Miracast

Miracast legt een ad-hoc verbinding tussen jouw smartphone, tablet of laptop en de Philips Smart TV. Dit miniatuur netwerk tussen beide apparaten zorgt er voor dat er hoge snelheden behaald kunnen worden. Zo stuur je dus razendsnel video's en foto's naar het TV scherm. Miracast wordt tegenwoordig vervangen door SimplyShare, maar veel modellen zijn nog voorzien van deze technologie.

DTS Premium

Bij perfect beeld hoort natuurlijk perfect geluid. Verschillende Philips modellen zijn voorzien van DTS Premium sound. Dit is speciaal ontworpen om consumenten hoogwaardige geluidsverwerking te leveren. Het resultaat is een meeslepend Surround Sound met diepe, volle bastonen en kristalheldere dialogen. Ook op maximaal niveau zijn er geen vervormingen, krakende geluiden of schommelingen.

Picture Performance Index

Picture Performance Index (PPI) is ontwikkeld door Philips en is gebaseerd op verschillende aspecten van de televisie. Zo worden scherpte, beweging en contrast in het getal meegenomen. Hoe hoger het PPI, hoe hoger die drie aspecten zijn in het model.

Perfect Pixel (Ultra HD)

Perfect Pixel heeft een intelligent beeldverwerkingalgoritme die iedere soort beeldmateriaal omzet in de resolutie van het scherm. Zo heeft een 4K UHD Philips TV Perfect Pixel Ultra HD om alle content op 4K UHD-resolutie te brengen. Het resultaat van deze techniek is dat je ook van content van mindere beeldkwaliteit optimaal kunt genieten op jouw high-end televisie.

Premium Color

In de onder andere de 7601 serie van Philips zit de techniek Premium Color. Een normaal Gamut kleurenpaneel wordt gecombineerd met een 2.250 biljoen kleuren processor.  Met zoveel meer resolutie en verzadigde kleuren vergeet je haast dat je naar een scherm kijkt! 

Philips Quad Core-processor

De Philips Quad Core-processor zorgt er voor dat de TV razendsnel is. En je gebruikt de Android omgeving snel en zonder te wachten. Je kunt supersnel, super-intuïtief en met superveel plezier navigeren, apps starten en video's afspelen. Speel direct de beste Games, bekijk series of luister naar je favoriete muziek


Back to top
  Loading...