Televisiewinkel gaat verder als PlatteTV!
Ga naar PlatteTV.nl >

TERMEN UITGELEGD: SAMSUNG

Samsung termen

Het is niet gemakkelijk om alle technologische vernieuwingen bij te benen, en alle verschillende begrippen die verschillende merken hanteren maakt dit er niet gemakkelijker op. Ben je benieuwd welke eigenschappen je Samsung SUHD TV nu eigenlijk heeft, of wil je gewoon weten wat die ene Samsung-term betekent? Op deze pagina leggen we de verschillende termen en begrippen van Samsung uit. Staat het begrip dat je zoekt hier niet tussen? Kijk dan op de pagina met alle TV-begrippen (zoals HDR en UHD). Hopelijk kun je hier vinden wat je nodig hebt.

Auto Detection

Als er meerdere HDMI-ingangen zijn, herkent je TV in welke ingang je welk extern apparaat inplugt.

PQI (Picture Quality Index)

PQI is vrij vertaald de beeldkwaliteitmeter van Samsung. Deze PQI-schaal gaat van 100 tot 2700, waarbij 100 zeker niet staat voor slechte kwaliteit. De PQI-beeldkwaliteit wordt o.a. bepaald aan de hand van resolutie (HD, Full HD, UHD, etc.), kleurbereik (zie Quantum Dot) en vloeiendheid van beweging (in hertz).

Smart Hub

De Smart Hub is het platform van Samsung Smart TV’s. Vanuit hier navigeer je gemakkelijk naar je favoriete app.

Clear Motion Rate

Clear Motion Rate (CMR) is de term van Samsung om de kwaliteit van de snelheid van de beeldverversing aan te duiden. Samsung gebruikt hiervoor een schaal van 50 tot 800. Kijk voor de algemene definitie van Motion Rate bij alle televisietermen.

Quantum Dot Display

Quantum Dots zijn kleine deeltjes die als lichtbron dienen. Hiermee worden 1 miljard kleurencombinaties gecreëerd om de meest realistische beelden te kunnen weergeven.

Smart View

Met Smart View deel je vanaf je smartphone, tablet of PC materiaal naar je TV.

Precision Black

Met Precision Black worden de juiste gedeeltes van je scherm donkerder, en lichte gedeeltes zo helder als ze horen te zijn. Op deze manier wordt het contrast vergroot.

Remastering Engine

Beeldmateriaal met een lagere resolutie wordt geanalyseerd en aangepast naar de hoogst mogelijke kwaliteit.

Ultra Black

De UltraBlack-technologie neemt van nature licht op, waardoor reflecties worden verminderd. Zo kun je ook in een lichte kamer goed TV kijken.

UHD Upscaling

Niet ieder beeld is Ultra High Definition (UHD). Beelden met een lagere resolutie worden door deze technologie geoptimaliseerd tot UHD beelden. Jij kijkt dus altijd naar scherpe, heldere en kleurrijke beelden.

Crystal Color UHD

Samsung's Crystal Color UHD technologie zorgt voor een zeer diep contrast en met meer dan 17 miljoen levensechte kleuren met intense tinten en een kleurenspectrum die 20% breder is dan bij normale UHD.

Supreme Motion

Met Supreme Motion word je video-content zonder enige flikkering weergegeven. De bijzonder hoge verversingsfrequentie en de vernieuwende verlichtingstechnologie houden je op het puntje van je stoel met een snelle, stabiele videoweergave.

One Remote Control

Dankzij de One Remote Control bedien je alle aangesloten apparaten met één afstandsbediening. De Remote communiceert via Bluetooth dus richten is niet nodig. Zo kunnen al je apparaten ook gewoon in een afgesloten kast staan. Een universele en naadloze oplossing voor al je entertainment.

Voice recognition

Het voice recognition systeem stuurt de Smart TV aan via de stem van een gebruiker. Dit werkt via een externe server die stemmen omzetten naar teksten en naar een tv stuurt.

Quad core processor

Met de nieuwe, krachtige quad-coreprocessor is jouw Samsung TV sneller dan ooit. Sneller switchen tussen apps en live televisie of tussen het spelen van games en surfen op het web, alles gaat soepeler en sneller. Hiermee wordt entertainment in je huiskamer aantrekkelijker dan ooit.

PurColor

De Pur Color-technologie brengt beelden tot leven, net zoals de natuur ze voor ons bedoeld heeft. De duidelijke expressie en overvloed aan echte tinten zullen je zintuigen opwinden, omdat het meer natuurlijke en realistische kleuren op het scherm maakt.

Supreme UHD Dimming

Supreme UHD Dimming technologie verdeelt het tv-scherm in honderden kleine zones, waarbij elk afzonderlijk wordt geanalyseerd om helderheid, kleur en scherpte aan te passen. Zo kan je beter schaduwdetails en nauwkeuriger kleuren ervaren wanneer je jouw favoriete video kijkt.

Contrast Enhancer

Met de Contrast Enhancer worden platte beelden van jouw Samsung-TV levensecht. De technologie herkent voor- en achtergrond en past automatisch verschillende niveaus van contrast toe. Het resultaat is een 3D-achtig effect. Dat maakt de jouw kijkervaring nog realistischer.

Wide color Enhancer

Met Wide Color Enhancer zie je een breder spectrum kleuren op je Samsung TV-scherm. Het levert meer rijke en diverse kleuren, het vergroot de kleuren voor rijkere presentaties, zelfs in donkere gebieden en het systeem biedt een breder subset van kleuren en zoveel kleurgradaties, waarmee je levensechte kleuren ziet.

Micro Dimming

Micro Dimming is de slimme Local Dimming-technologie van Samsung die het beeld opdeelt in nog meer zones dan bij Local Dimming. Per zone wordt het beeld lokaal geoptimaliseerd qua contrast en qua zwartwaarden. In no-time vindt de beslissing plaats om de lichte delen of de donkere delen op je scherm aan te passen.  

 

Back to top
  Loading...