Televisiewinkel gaat verder als PlatteTV!
Ga naar PlatteTV.nl >

TERMEN UITGELEGD: SONY

Sony termen

Heeft de Sony TV die je op het oog hebt Advanced Contrast Enhancer, Backlight Master Drive en Clear Phase-speakers, maar heb je geen idee wat het betekent? Dan kun je op deze pagina terecht voor de uitleg. Kijk ook op de pagina met alle TV-begrippen (zoals HDR en UHD, hier staan alle algemene termen die overkoepelend zijn voor de verschillende merken. Hopelijk kun je vinden wat je nodig hebt, maar je mag natuurlijk altijd contact opnemen met een van onze experts.

24p True Cinema

Films worden opgenomen met 24 frames per seconde. De Sony 24p True Cinema behoudt de oorspronkelijke 24 frames per seconde, zodat jij dezelfde, natuurlijke beweging als de oorspronkelijke film ziet. Het resultaat is dat de film minder lijkt op televisie, maar meer aanvoelt als in de bioscoop.

4K X-Reality Pro

4K X-Reality PRO is een functie van 4K-televisies van Sony. Beeld dat in Full HD is opgenomen wordt dankzij deze beeldverbeterende techniek vertaald naar 4K. Zo geniet je altijd van levensechte televisiebeelden.

Advanced Contrast Enhancer (ACE)

Sony Advanced Contrast Enhancer (ACE) is een vorm van lokale dimming die zorgt voor een uitstekend contrast. Zie local dimming op de algemene termen-pagina voor meer informatie.

Backlight Master Drive

Backlight Master Drive is een tegenlichttechnologie waarmee dieper zwart en stralender wit bereikt wordt. Elke led wordt afzonderlijk bestuurt, met als resultaat een spectaculair nauwkeurig beeld. Zo heeft jouw televisie altijd het beste contrast.

Bravia-sync

Bravia-Sync is een functie waarmee de afstandsbediening van uw televisie andere apparatuur kan bedienen die in samenwerking is met Bravia Sync, door middel van HDMI CEC-technologie (Consumer Electronics Control). Het bedienen van andere apparaten wordt uitermate handig zodra met behulp van Bravia Sync de communicatie tussen de apparaten tot stand is gebracht.

Clear Phase-speaker

De Clear Phase-speakers hebben een intens, gericht geluid uit speakers die je niet eens opvallen. Lage, midden-, en hoge tonen worden gelijkmatig afgespeeld.

MotionFlow

MotionFlow zorgt voor een verbeterde licht-donker-verhouding door geïnterpoleerde frames te genereren die het beeld vloeiender maken. Deze MotionFlow-technologie is ontwikkeld om onscherpte te verminderen, en is bovendien handmatig in te stellen.

S-Force Front Surround

S-Force Surround 3D is een compleet geluidssyteem verpakt in je televisie. S-Force Front Surround is in staat om de volle breedte en diepte van een volledige 5-kanaals surround sound-systeem na te bootsen.

S-Master

De S-Master van Sony is een digitale versterker die meer vermogen met minder vervorming biedt én kleiner en efficiënter is. De volledig digitale S-Master HX-versterker vermindert bovendien potentiële vervorming, waardoor je een luisterervaring beleeft alsof je in de studio bent.

TRILUMINOS-technologie

Een TRILUMINOS-display verrijkt jouw kijkervaring met een uitgebreid breed scala aan rijke, natuurlijke kleuren. Er is in dit geval namelijk een breder palet aan kleuren beschikbaar om het beeld uit op te bouwen. Vergeleken met een normaal display: ook moeilijk te reproduceren roodtinten en smaragdgroen worden prachtig weergegeven, zodat landschappen er intenser uitzien.

X1-processor

De X1-processor is een technologie die geavanceerde algoritmen gebruikt om ruis te verminderen en details te verbeteren. De technologie zorgt in samenwerking met 4K X-Reality PRO voor heldere, scherpe en verbluffend levensechte beelden.

X-tended Dynamic Range Pro

Het intelligente X-tended Dynamic Range PRO verbetert het contrast voor sprankelende kleuren en diep zwart. Het licht wordt soms gedimd en elders versterkt. Met de magie van X-tended Dynamic Range PRO en een keuze uit tegenlichttechnologieën geven deze Sony-televisies elke scène een buitengewoon contrast.


Back to top
  Loading...