Televisiewinkel gaat verder als HelloTV!
Ga naar HelloTV >

TERMEN UITGELEGD: SOUNDBARS

Op zoek naar een soundbar? En geen idee wat al die verschillende, ingewikkelde termen betekenen? Wij leggen hier een aantal termen uit zodat jij beter kunt bepalen welke soundbar geschikt is voor jouw situatie. Met een soundbar wordt het geluid uit jouw TV vele malen beter waardoor je een meer realistische ervaring krijg. Ook speel je natuurlijk eenvoudig jouw favoriete playlist af door middel van een Bluetooth-verbinding tussen jouw smartphone en de soundbar.

Coaxiale Driver

Coaxiale betekent "delen van een gemeenschappelijke as". De woofer en de tweeter delen samen de as. Een coaxiale driver houdt dus in dat de tweeter binnen de woofer zit.

LDAC

De simpele uitleg wat LDAC is: een technologie voor audiocodering voor het overdragen van hi-res audio. Ingewikkelder: Bluetooth verstuurd 328 kbps, LDAC 990kbps.

NFC (Near Field Communication)

Met NFC kun je verbinding maken tussen jouw smartphone en soundbar (mits deze beiden NFC hebben). De verbinding kan tot stand gebracht worden door de smartphone binnen tien centimeter van de ontvanger te houden op de soundbar. Daarna werkt de verbinding net als Bluetooth.

3-weg speakers

Bij 3-weg speakers zitten er drie drivers is de speaker. Een voor de hoge, midden en lage tonen. Bij een 2-weg speaker zitten er twee drivers, een voor hoge en een voor lage tonen. Welke beter is voor jou hangt volledig van jouw smaak af. Een kwestie van testen in de winkel dus!

Tweeter

Een tweeter is een luidspreker die speciaal ontworpen is om de hoge tonen perfect weer te geven. Dit is dus de speaker voor de hoge tonen in een 2- of 3-weg speaker. Een tweeter heeft een frequentiebereik tussen de 2.000 en 20.000 hertz.

Woofer

Een woofer is een luidspreker die speciaal ontworpen is voor de lage tonen. Deze speaker zit dus in een 2- of 3-weg speaker om de lage tonen perfect af te spelen. Een subwoofer heeft een bereik van 20 - 100 hertz, een woofer voor een 2-wegsysteem 40 - 2500 hertz.

Auto Sound Engine

Soundbars van LG hebben vaak Auto Sound Engine aan boord. Deze technologie optimaliseert de audio frequentie. De geluidsbalans blijft op ieder geluidsvolume accuraat en perfect.

DSP-audioverwerking

Met een Digitale Signaal Processor wordt het analoge audio signaal continu omgezet in een digitaal signaal. De fase, galm en kleuring (filtering) kunnen worden bewerkt. Een DSP is onmisbaar bij de weergave van surroundgeluid.


 


Back to top
  Loading...