Televisiewinkel gaat verder als PlatteTV!
Ga naar PlatteTV.nl >

UHD: de immens populaire technologie voor televisies

UHD staat voor Ultra High Definition en is de opvolger van Full HD TV. Het zorgt voor een 4 keer zo hoge resolutie als die van Full HD. Televisies met deze technologie geven dus een 4 keer zo scherp beeld weer! UHD zorgt ervoor dat je ook op extra grote schermen kunt genieten van enorm scherpe details. De resolutie van een UHD scherm is maar liefst 3840 x 2160 pixels.

UHD zeer nieuwe technologie

UHD is steeds populairder, en steeds meer content is in deze hoge beeldkwaliteit te bekijken. Zo zijn er bepaalde series op Netflix te bewonderen in de superhoge resolutie van UHD. De verwachting is dat binnenkort alles in deze resolutie opgenomen, uitgezonden en geproduceerd wordt. De nieuwe UHD technologie wordt ook Ultra HD of 4K genoemd. Zoals hierboven al aangegeven heeft de UHD standaard een minimum aantal pixels van 3840 bij 2160. Dit is zo scherp dat je ogen het bij een kleinere televisie nauwelijks kunnen onderscheiden van Full HD TV. Bij een groot scherm en zelfs bij gigantische schermen met UHD van bijvoorbeeld 85 inch, wordt het beeld ongelooflijk gedetailleerd. Zie in de afbeelding hieronder het verschil tussen de resoluties sinds het bestaan van breedbeeld televisies en de nieuwste UHD schermen:

uhd

Bekende merken met UHD televisies

Bekende fabrikanten met UHD TV’s zijn bijvoorbeeld Samsung, LG, Sony, Philips en Panasonic. De televisies zijn uiteraard allemaal zeer nieuw en modern en hebben ook een zeer strak en dun design. Je vindt bij ons UHD televisies van 40 inch (102 cm) tot wel 88 inch (224 cm)! Vrijwel al onze modellen zijn smart, waardoor je eenvoudig gebruikt maakt van diverse apps en je kan genieten van films en series via Netflix. Met voornamelijk energieklasse A+ en A zit je daarnaast helemaal goed. Bekijk hier de top 10 UHD televisies!

UHD TV kopen

Wil je helemaal klaar zijn voor de toekomst met een nieuwe UHD televisie? Bekijk dan nu ons volledige assortiment aan UHD televisies hier en gebruik de gemakkelijke filteropties om de televisie van je dromen te vinden! Bestel je je nieuwe televisie op een werkdag voor 21:00 uur? Dan heb je deze de volgende dag al in huis. Probeer de UHD TV vanaf dat moment 14 dagen lang uit, dankzij de twee weken bedenktijd. Bovendien wordt elke UHD door ons GRATIS bezorgd!

Bekijk UHD in de showroom

Wil je UHD met eigen ogen meemaken? Neem dan snel eens een kijkje bij onze showroom in Naarden! De specialisten drinken graag een kopje koffie met je om al je vragen te beantwoorden. Klik hier als je benieuwd van naar de onze openingstijden.
Back to top
  Loading...